Checklist bij belastingaangifte over 2016 is beschikbaar

18-02-2017

Voor veel mensen die aangifte inkomstenbelasting moeten doen is het ieder jaar toch weer een heel gedoe: Wat heb je nodig om je aangifte in te vullen?
Ook als je het invullen van je aangifte uitbesteedt vraag je je misschien af: Heb ik alles? Of mist er nog iets?

Om onze klanten te helpen bij het verzamelen van de benodigde informatie maken wij ieder jaar een checklist.
Dit jaar hebben we de checklist in 4 varianten gemaakt:


Checklist voor particulieren
Dit is de vragenlijst voor iedereen die in loondienst is, een uitkering of AOW/pensioen ontvangt en heel 2016 in Nederland woonde.
Download hier de checklist IB 2016 voor particulieren.

Checklist voor ondernemers
Omdat in de aangifte voor ondernemers met een eenmanszaak of vof een aantal specifieke vragen over het ondernemerschap zitten, hebben we voor ondernemers die heel 2016 in Nederland woonden een eigen checklist gemaakt.
Download hier de checklist IB 2016 voor ondernemers.

Checklist voor particulieren buitenland
Voor wie een deel van of heel 2016 buiten Nederland woonde, maar die wel loon of pensioen uit Nederland ontving is er een speciale checklist.
Download hier de checklist IB 2016 voor particulieren buitenland.

Checklist voor ondernemers buitenland
In de grensstreek komt het regelmatig voor dat mensen buiten Nederland wonen, maar wel in Nederland een eigen bedrijf hebben. De checklist voor ondernemers in deze situatie bevat zowel de specifieke ondernemers- als de buitenlandvragen.
Download hier de checklist IB 2016 voor ondernemers buitenland.


Aangifte voor bestaande klanten - aanbieding -
Iedere particuliere klant die zijn/haar aangifte over 2015 door ons heeft laten invullen, ontvangt uiterlijk dinsdag 21 februari een e-mail met daarin een speciale vaste klanten-aanbieding die geldig is tot 26 februari a.s.. Heb je de mail niet ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier hiernaast. Je ontvangt de aanbieding dan alsnog.

Aangifte voor het eerst door Bimati
Wil je dit jaar voor het eerst je aangifte door Bimati laten invullen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, zodat we een paar wettelijke formaliteiten kunnen afhandelen.

Uitstel via Bimati
Wil je je aangifte dit jaar door Bimati laten invullen, maar heb je nog niet alle gegevens bij elkaar? Of je bent nog niet in de gelegenheid om alle gegevens te verzamelen? Neem dan voor 25 februari contact met ons op, zodat we uitstel voor je aan kunnen vragen.


Tip: Alle checklisten zijn in pdf-formaat. Als je een nieuwe versie van Acrobat Reader hebt, kun je met de functie “invullen en ondertekenen” de gevraagde gegevens op je computer invullen.

Add a Comment

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het onderwerp op deze pagina of de dienstverlening van Bimati in het algemeen? Bel of mail ons dan vrijblijvend, of vul onderstaand contactformulier in.